vin. mart. 29th, 2024

Care este primul lucru care vă vine în minte atunci când vă sare în fața ochilor expresia „program TV”? Pentru generația anilor 90 această sintagmă încă trezește, cel mai probabi, nostalgia anilor copilăriei. Acei ani în care cu pixul inserat printre rîndurile scrise mărunt încercuiam orele emisiunilor și filmelor noastre preferate. Poate asistam adesea atenți la meticulozitatea cu care părinții ori bunicii noștri dezlegau câte un rebus întins peuna din foile revistei care fusese deja de atâtea ți atâtea ori răsfoită. Totuși rămâne întrebarea: Ce înseamnă un program TV azi?

În ziua de azi, la fel ca în vremuri ceva mai îndepărtate, un program TV ne ajută să identificăm emisiunile și evenimentele televizate pe care dorim să le urmărim, chiar dacă nu mai răsfoim vreo revistă ci derulăm pe pagina postului nostru preferat. Un astfel de ghid TV oferă o privire de ansamblu, un material ce se parcurge facil și ne ajută să inserăm în programul nostru zilnic exact acele evenimente de pe micul ecran pe care dorim să le urmărim. Nu suntem astfel nevoiți să petrecem o sumedenie de ore căutând un program oarecare ce ne-ar putea ajuta să ne destindem.

Ne putem astfel organiza zilele și săptămânile astfel încât să putem vedeam „acel” serial, „acel” meci ori „acea” cursă. În epoca digitală tote programele TV sunt la un click distanță, fără a fi nevoiți să neglijăm alte îndatoriri. Acest avantaj este neprețuit în zilele noastre când ajungem să fim din ce în ce mai ocupați.

În fine se aplică și reversul celor de mai sus. Mai exact, un program TV ne este aliat în a nu rata acele meciuri decisive, acel serial palpitant, acea emisiune haioasă. Tocmai pentru că suntem atât de ocupați putem ajunge să uităm data și ora emisiunilor noastre preferate. „Of iarăși am ratat emisiunea aceea! „Of, iarăși am ratat începutul serialului meu preferat” sau „ Nu mai știu de la ce oră era cursa aceea!”. Acestea sunt exclamații pe care nu le vom rosti dacă ne bazăm pe un program TV.