vin. apr. 26th, 2024
cumpărături de suveniruri

Între capitalele brăzdate de apele adânci ale Dunării, Bratislava are cu siguranță un parfum aparte. Capitala Slovaciei mustește de bogăție arhitectonică, istorică și culturală. Dar, mai exact de ce ar fi Bratislava un loc ideal pentru cumpărături de suveniruri? Haideți să aflăm mai multe împreună.
Nu. Nu este aici vorba de un spirit negustoresc extins până la exces. Atunci când vorbim de cumpărături de suveniruri nu ne referim nicidecum la dezvoltarea unui obicei dăunător de a investi în obiecte cu însemnătate redusă și cu un impact nociv asupra bugetului nostru de vacanță. Pe scurt, putem spne că este vorba de acele obiecte care ne fac să retrăim cele mai plăcute vacanțe.
Bratislava, cu al său castel ce veghează Dunărea de pe deal încă din secolul IX vă oferă șansa unei vacanțe de neuitat dar și a unor cumpărături de suveniruri pe măsură. De aici o putem lua înspre Catedrala Sf. Martin, o capodoperă a Goticului din anii 1300. Găsiți aici și un muzeu în care veți putea admira exponate ce prezintă istoria de secole a clădirii precum și însemnătatea sa spirituală, religioasă.

 

Orașul vechi al Bratislavei este el însuți un obiectiv turistic ce oferă o experiență aparte, pe lângă ocazia de a trece în revistă clasicele cumpărături de suveniruri din diverse puncte ale orașului Această zonă ce înmagazinează în felurite moduri istoria orașului de pe Dunăre. Farmecul Bratislavei ne pătrunde fie că străbatem strpăzile sale înguste și șerpuitoare, admirăm clădirile îmbrăcate în culori vii. Piața Orașului Vechi așteaptă localnici și turiști din toate colțurile lumii într-o plăcută forfotă specifică punctelor cu o mare încărcătură culturală. , Puteți aici zăbovi cu privirea asupra Palatului Arhiepiscopal urmând să treceți pe sub Poarta lui Mihail, un veritabil edificiu medieval.
Dacă vă tentează perspectiva unei escapade de câteva zile sau plănuiți chiar un sejur în frumosul oraș de pe Dunăre, nu trebuie să șovăiți! Nu uitați însă să încheiați o asigurare de călătorie.