vin. apr. 26th, 2024
cele mai mari deserturi din lume

În Egipt ne așteaptă nu doar cel mai renumit dintre cele mai mari deșerturi din lume. Adevărul e că, dacă ar fi să recurgem la un exercițiu simplu de sinceritate punându-ne întrebarea: „Care este primul tip de obiectiv turistic care ne vine în minte atunci când ne gândim la Egipt?”, este foarte probabil ca răspunsul nostrru să fie: „Piramidele”. Egiptul nu se rezumă însă la piramide sau unul dintre cele mai mari deșerturi din lume. În țara celui mai îsemnat dintre cele mai mari deșerturi din lume și anume Sahara, există multe lucruri de văzut, multe locuri ce merită admirate, peisaje ce merită savurate. Vă invităm să descoperim mai multe împreună.

Porțile Bab Zuweila, una dintre ultimele intrări străvechi în orașul Cairo, ce au rămas în picoare și în ziua de astăzi. Porțile sunt parte a unui sistem de fortificații din paitră ridicat în secolul al XI-lea. Pe locul acestor ziduri se înalțau înainte fortificații din lut. Intrarea Bab Zuweilla era poarta de acces sudică a zidurilor ridicate la comanda vizirului Badr al-Jamali.

Moscheea Ibn Tulun din Cairo este cea mai însemnată și întinsă construcție cu această destinație din capitala Egiptului și una dintre primele ridicate pe continentul african. Complexul este alcătuit dintr-o curte patrulateră, luminată mereu de soare
La 334 kilometri de capitala egipteană, mănăstirea Sfântului Anton se află și ea în această țară traversată de unul dintre cele ma mari deșerturi din lume. Situată mai precis în Deșertul Egiptului de Est, mănăstirea creștină este primul lăcaș populat de acest tip din întreaga lume. Arcadele decorate cu motive florale și geometrice fac și din spațiul interior unul deosebit de lumnos.

V-ați decis? Egiptul va fi destinația dumneavoastră de vacanță în acest an? Odată ce vă faceți bagajele, nu uitați să încheiați o asigurare de călătorie AXA, pentru un concediu liniștit în țara cu unul dintre cele mai mari deșerturi din lume și nu numai. „